lørdag den 21. januar 2012

Engelske ingefærkager

- dette er Jens Christians yndlingssmåkager, så de er en fast del af julebagningen!


250 g hvedemel
1/2 tsk natron 


1/2 tsk stødte nelliker
1 spsk stødt ingefær
115 g smør
25 g smuttede og hakkede mandler
250 g melis
1 helt æg
10 g gær
1 spsk fløde
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mel, natron og krydderier sigtes sammen. Koldt smør hakkes i. Sukker og æg piskes til en luftig æggesnaps. Gær og fløde røres sammen og blandes i æggesnapsen, der derpå hældes i melet. Dejen æltes sammmen med mandlerne og trilles i tommeltykke pølser, der snittes i småstykker som en lille valnød. Trilles og lægges på smørsmurt bageplade, pyntes evt. med en mandelsnit og bages i forvarmet ovn ved 165° i ca et kvarter Der er noget med den tid som vist ikke passer helt, de må endelig ikke blive for mørke.

2 kommentarer: