lørdag den 21. januar 2012

Biscotti som smager godt

"Biscotti" som smager godt.
De biscotti man køber er meget tit nogen kedelige tandbrækkere uden smag. De er ofte uden fedt og SKAL dyppes i kaffe eller rødvin for at være spiselige. Nedenstående er en kombination af biscotti og kaffebrød. Der er altså fedtstof i dem, men de smager herregodt og er heller ikke så fede som så mange andre småkager.

600 g mel (10-11 dl)
150g smeltet smør/margarine
250g melis (3 dl)
4 æg
1 tsk hjortetaksalt (kan evt. erstattes af 4 tsk bagepulver)
300 g mandler ristede og ituslåede (eller så mange du synes, nødder kan også bruges eller ingen, hvis det er trange tider.)
2 tsk revet citronskal
1 tsk kardemomme
1/2 tsk stødt ingefær
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Æg og sukker piskes. Deri det smeltede fedtstof. Øvrige ingredienser iblandes. Der laves 4 pølser der klappes lidt flade og er ca. 4 cm brede. De bages ved 220 grader i 15-20 min. Skæres i skiver og ristes ved 150 grader til de er lysebrune.
Opbevares i tæt dåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar