250g smør
225 g sukker
125 g lys sirup
7,5 g potaske (2 strøgne tsk)
4 g nelliker (1 tsk)
12 g kanel (3 tsk)
ingefær (2 tsk)
40 g finhakket sukat
40 g finhakket pomeransskal
revet skal af 1/2 citron
50 g smuttede finhakkede mandler
500 g mel
----------------------------------------------
Smør, sukker og sirup varmes langsomt op under omrøring til det koger.
Tages af blusset.
Potaske udrørt i en spsk koldt vand kommes i. Pas på det syder vældig op.
Krydderier, pomerans, sukat og mandler kommes i og det afkøles til håndvarmt (37-40 grader). dejen smuldrede lidt sidste gang. Vil næste gang køle ned til maks. 30 grader.
Først røres 2/3 af melet i, resten blandes i og det hele væltes ud på bordet og æltes godt sammen.
Det rulles til to 30 cm lange pølser med en diameter på 4-5 cm. Mens de afkøler rulles de af og til.
De lægges i køleskab minimum nogle timer, udskæres tyndt og bages når tid og lyst haves omkring 7 min ved 180 grader.
36 grader virker bedst
SvarSlet32 grader var helt i hampen. Måtte i mikroovn før det kunne samles.
SvarSlet