200 g dadler
2 dl vand
100 g smør
85 g brun sukker
65 g hvid sukker
2 æg
1 spsk sirup
175 g mel
1 tsk natron
½ tsk bagepulver
½ tsk vanilla
Udsten dadler, hak dem fint
og kog dem i vandet. Tag dem af varmen, hæld natron over og lad det boble.
Pisk smør med sukker og
sirup, tilsæt æg lidt efter lidt. Bland mel med vanilla og
bagepulver og sigt det i. Tilsæt daddelmassen.
Bagetid 35 min ved 180
grader.
Imens laver man:
Butterscotch sauce
200 g brun farin
1-2 dl piskefløde
140 g smør
1 spsk mørk rom
1 knsp salt
Koges sammen til tyknet efter
5-10 min.
Tag kagen af ovnen og hæld ¼
af saucen over. Sæt den tilbage i ovnen i 3 min. Så kagen bliver ”sticky”. Server den lun med vaniljeis og resten af saucen.
På Sri Lanka fik jeg kokkens opskrift på en god Sticky Toffee :
SvarSlet500 g smør,500 g sukker, 10 æg, 500 g dadler, 500 g chokoladekage i krummer, 2 dl frisk fløde. 30 min i ovnen.
Man kunne jo prøve at kombinere.
Skal man "vende" dejen efter man putter mel i, eller kan man godt piske?
SvarSletJeg vender altid.
SvarSlet