onsdag den 4. februar 2015

Sticky Toffee Pudding


200 g dadler
2 dl vand
100 g smør
85 g brun sukker
65 g hvid sukker
2 æg
1 spsk sirup
175 g mel
1 tsk natron
½ tsk bagepulver
½ tsk vanilla

Udsten dadler, hak dem fint og kog dem i vandet. Tag dem af varmen, hæld natron over og lad det boble.
Pisk smør med sukker og sirup, tilsæt æg lidt efter lidt. Bland mel med vanilla og bagepulver og sigt det i. Tilsæt daddelmassen.

Bagetid 35 min ved 180 grader.

Imens laver man:

Butterscotch sauce

200 g brun farin
1-2 dl piskefløde
140 g smør
1 spsk mørk rom
1 knsp salt

Koges sammen til tyknet efter 5-10 min.

Tag kagen af ovnen og hæld ¼ af saucen over. Sæt den tilbage i ovnen i 3 min. Så kagen bliver ”sticky”. Server den lun med vaniljeis og resten af saucen.